Nieuws Oktober 07-10-2020

Tis weer voorbij die mooie zomer…..

En het was een mooie zomer, al hoeft die 30+ van mij persoonlijk niet persé, en het gras was er ook niet heel blij mee maaaarrr de paardjes zijn er goed doorheen gekomen, met de nodige extra zorg door mijn collega poepschepper Ilse en mijzelf.

Extra zorg zul je misschien denken. Ja dat is nodig als het zo warm is. Voor paarden is de ideale temperatuur namelijk tussen de +15 en -5. Je kan je voorstellen dat het daarboven dan allemaal wat minder fijn word. Ook betekend dat extra ongedierte, dus ‘s morgens vroeg ging een van ons de vliegenmaskers en vliegendekens opdoen, en die moesten ‘s avonds weer af. Tussendoor zorgen voor extra hooi in de schuilstal zodat ze op het heetst van de dag in de schaduw kunnen staan. Nu is bij ons schaduw gelukkig voldoende aanwezig bij de stallen en aan de rand van het terrein. Maar dan moet je natuurlijk wel zorgen dat daar ook eten is.

Vliegendeken en vliegenmasker
Hooinet in de schuilstal

Ook kregen de paarden vaak 1 of 2x per dag een koele douche, en uiteraard heel veel vers drinkwater.

Lekker verkoelen

Ook het gras had extra zorg (lees: water…… veeeelllll water) nodig.

Maar zoals gezegd, dat is weer voorbij en nu gaan we ons opmaken voor het winterseizoen. Over water voor het gras hebben we niks meer te klagen nu ?.

De paarden hebben weer wat vet op de botten zodat ze door de winter kunnen komen. Alleen Goldy blijft wat achter qua vet, maar ja die is dan ook 26 en dan gaat dat allemaal wat minder snel. Maar er komt regelmatig een voedingsadviseur om dat in de gaten te houden, en om de 6 tot 8 weken krijgen ze een heerlijke massage….. beter verwend dan verwaarloosd!

Oja….. en de mobiele paardenweegschaal is geweest (ja dat bestaat dus blijkbaar) en Flame en Jarco wegen precies hetzelfde. Hoe krijgen ze het verzonnen. Goldy is de zwaarste van het stel, maar omdat die wat groter is mag daar dus zoals gezegd nog wel wat kilo’s bij.

Verder zijn we bezig om op het achterste deel van de wei de track af te maken, zodat ze nog meer plek hebben om rond te lopen, en we toch nog voldoende wei hebben zodat ze iedere dag lekker kunnen grazen.

Ondertussen bedenkt Ilse steeds leuke uitdagingen voor de paarden. Echt ontzettend leuk om te zien dat de paarden ook echt gaan zoeken naar wat we nu weer bedacht hebben. Zo hebben we nu oude autobanden waar dan extra lekker hooi in zit. Of een hooinet in een boom hangen, zodat ze extra moeten “werken” voor hun eten, passieve fysio is dat.

Ook Mogen we van alles uit de moestuin halen van de buurman. Vooral zonnebloemen zijn populair geweest, deze hoefde we niet voor de paarden te plukken want dat deden ze zelf wel.  Flame eet blijkbaar graag sla, dat hoeven de mannen Goldy en Jarco dan weer niet persé te hebben….. zou het dan toch een vrouwending zijn die sla?

Bramen, frambozen, appels, peren, van alles is er om te zoeken voor de paarden. Als dat geen Paddock Paradise is dan weet ik het ook niet meer.

Ook voor ons hoor, want al dat fruit en de groente mogen wij ook gewoon meenemen, verser kan je het niet krijgen, recht uit de grond of van de boom. En na deze zomer vol vers fruit is ook mijn 1e eigen gebakken appeltaart een feit…. Tadaaaaaaa. En ook de 1e pittoreske Paddock Paradise BBQ was trouwens een feit, ook niet heel vervelend hoor ?.

Kortom, we hebben genoten van de zomer, nu op naar de winter!!

De nieuwe stookton is bijna klaar voor gebruik zodat we lekker op kunnen warmen van de winter, en ook de hoofdlampjes zijn gekocht (misschien komen daar foto’s van……. )