Nieuws December 08-12-2020

In mijn vorige nieuws had ik het over de hoofdlampjes….. nou ze werken goed en het is heeeeeeellll handig als je nu ‘s avonds de poepschepronde doet. Bij de stallen hebben we wel licht natuurlijk, maar helemaal achter op de track natuurlijk niet. Dus echt heel handig en ik heb er ook een foto van ?

Wat een licht he?

De buurezels vinden het ook handig dat we een lampje hebben, dan weten ze wanneer ze bij het hek moeten zijn voor een pluk hooi, slimme donkeys hoor ?

1 van de buurezels

Verder is het even wennen die kou. De paarden hebben een lekker vachtje natuurlijk, maar de mensen moeten toch echt een dikke jas aan.

Tot nu toe is nog maar 1x het water bevroren, dus dan is het sjouwen met jerrycans. Hopelijk blijft het daarbij….. sorry voor de Elfstedentocht liefhebbers….. die gaat trouwens sowieso niet door, dus laat die vorst dan ook maar zitten. Verder was het ook genieten de afgelopen tijd, de herfst maakt mooie plaatjes, en we hebben ook nog erg veel mooie dagen gehad

Wat hebben we toch nog mooie dagen gehad

Ondertussen heeft Goldy nieuwe nikes,

en hij gaat als een speer. Van de week zelfs al een paar keer betrapt op een drafje op de track….. whoowhooooooooooo happy horse, happy baasje.

En het mooie is dat hij nu ook lekker op gewicht komt, hij krijgt ondertussen zelfs al een dikke buik. Jaja soms ben je daar blij mee als eigenaar hoor ? Als dit zo doorgaat moet hij straks nog op dieet.

De nieuwe nikes van Goldy

Vandaag (07-12-2020) had ik trouwens grondwerkles met Flame van Petra van stichting paard in nood.

Erg leuk om te doen.

Op deze manier kan je mooi je oudere paard in beweging houden, en soepel natuurlijk, zonder dat je ze erg belast door er op te gaan zitten. En tja dan moet je ook aan de hand draven dus voor het baasje ook nog extra vermoeiend….uhhh ik bedoel natuurlijk gezond.

Maar goed de 3 musketiers stonden allemaal in de bak toen ik begon met de les…… dussssss die hadden besloten dat ze ook wel mee konden doen, Flame in de hand, en Goldy en Jarco liepen er gezellig achteraan. Hahaha. Het is me ook een dreamteam.

Goldy en Flame doen tegenwoordig ook aan synchroon rollen. Dit is een uiterst moeilijke discipline in de paardensport, maar ze beheersen het als geen ander.

Synchroon rollen is niet makkelijk

Jarco staat er dan bij om tips en tricks te geven, hij is natuurlijk de chef d’équipe, en het moet wel goed zijn voor ze met dit talent naar de olympische spelen gaan.

Over de chef d’équipe gesproken, hij schuift ook graag aan als we aan het lunchen zijn ? #blijei

Vinden jullie het goed als ik aanschuif?

Tot zover de update.

Mocht je interesse hebben om een keer een coaching sessie te hebben, dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Dat kan trouwens ook met je eigen paard, bij je eigen stal. Hoe leuk is het om dat met je harige vriend te doen. Eens kijken wat die je allemaal te “vertellen” heeft. Het enige wat je nodig hebt is een halster en een plek waar we met je paard kunnen lopen. Dus ik zou zeggen,

bel, mail of app mij om een afspraak in te plannen!!

Groeten Nicole