Paardencoaching

Paardencoaching is het coachen van mensen door gebruik te maken van paardenspiegeling.
Je wordt dus gecoacht met behulp van een paard.

Paarden zijn goed in het spiegelen van emoties, voelen energie feilloos aan en scannen continue je lichaamshouding.

Dankzij het spiegelend vermogen van een paard kun je je bewust worden van je eigen gedrag. Paarden spiegelen gedrag en emoties. Hierdoor kun je in contact komen met je pure eigen ik. Je kunt je onder andere meer bewust worden van je drijfveren, je krachten en van je belemmeringen en patronen. Door deze bewustwording wordt duidelijk wat je zou kunnen veranderen en wat je graag zou willen bereiken.

Wat kan ik, als paardencoach, voor jou betekenen?

Samen gaan we opdrachten doen met het paard. Er wordt niet op het paard gereden. Het zijn opdrachten waarbij je vanaf de grond naast, voor of in de buurt van het paard bent.

Paarden communiceren voortdurend. En dat doen ze bij een paardencoachsessie ook met jou. Ze reageren non-verbaal, instinctief en intuïtief op jouw lichaamstaal. Ze herkennen bijvoorbeeld twijfel, zekerheid, onzekerheid, daadkracht, enz. Uit recent onderzoek is aangetoond dat paarden zelfs in staat zijn positieve en negatieve gezichtsuitdrukkingen van mensen te onderscheiden.

Door de feedback die het paard jou geeft bij een paardencoachsessie krijg je bijvoorbeeld (meer) inzicht in je eigen manier van handelen, je gedrag of je overtuigingen. En dat is handig. Want met behulp van mij als paardencoach kan dit vertaald worden naar jouw dagelijkse praktijk. Je wordt je veel meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kan of wil veranderen.

Paarden kunnen met hun gedrag en reactie op jouw gedrag dus waardevolle informatie en inzicht geven over jezelf en jouw gevoel. Met paardencoaching maak je gebruik van de kracht van het paard. Ik analyseer het reactiegedrag van het paard en kan door het stellen van gerichte vragen tot een goede analyse van jouw gevoel komen. Doordat paarden in staat zijn de juiste snaar te raken en tot je kern weten door te dringen, zijn zij hierdoor bij uitstek geschikt om mij als coach te helpen om mensen te begeleiden in hun loopbaan of (levens)vragen.

Paardencoaching is o.a. in te zetten bij:

  • Loopbaancoaching en -advies
  • Teambuilding
  • Persoonlijke coaching (persoonlijke ontwikkeling & authenticiteit)
  • Het verkrijgen van zelfinzicht en/of het verkrijgen van inzicht in situaties
  • Het maken van keuzes en/of prioriteiten stellen
  • Het vinden /verkrijgen van balans
  • Leiderschapscoaching
  • Communicatievraagstukken.

Paardencoaching kan veel inzicht in jezelf geven en situaties duidelijk maken als je hiervoor open staat.